Meistä

Tavoitteenamme on tukea, ylläpitää ja kehittää jousisoitintoimintaa Ylä-Savossa. Mukaan saa tulla kaikentasoiset soittajat sekä tahot, jotka ovat kiinnostuneita jousisoitinmusiikin kehittämisestä Ylä-Savossa.

 

Kokemuksestasi riippumatta, meiltä löytyy paikka sinulle. Harjoittelemme ohjatussa oppimisympäristössä ja jokaiselle soittajalle löytyy hänen tasoaan vastaavaa soitettavaa. Myös esiintymisiin osallistuminen on mahdollista.

Orkestereita

YLä-Savon jousisoittajat ry. tukee myös orkesterien toimintaa.  

 

Ylä-Savo Sinfonietta on 50-henkinen orkesteri, jota johtaa Rauno Tikkanen. Se aloitti toimintansa Olvi Säätiön juhlavuonna 2015 Iisalmessa. Orkesterissa on  on iso joukko soiton harrastajia ammatilaisvahvistuksin. 

 

Lapinlahden vesilinnut on Kaskikuusen kansalaisopistossa Lapinlahdella toimiva musiikin harrastajien orkesteri. Mukana on sekä jousi- että puhallinsoittajia. Orkesteri on toiminut vuodesta 2010 Minna Forsbergin johdolla.

 

Ylä-Savon kamariorkesteri toimi yli 10 vuotta Ismo Vänskän johdolla Iisalmessa. Nyt soittajat ovat hajaantuneet kuka minnekin opiskelemaan ja loput ovat menneet muihin kokoonpanoihin soittamaan.